´Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan!´ -tiedotteet

Sateenkaariyhteisöt ry
Seta ry

Tiedote 25.2.2011 / Helsinki
Vapaa julkaistavaksi heti


Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan -kampanjaa tukee jo yli 375 eduskuntavaaliehdokasta
Järjestöt: Eduskuntaan tarvitaan yhdenvertaisuuden edistäjiä


Sateenkaariyhteisöt ry ja Seta ry ovat käynnistäneet Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan -tiedotuskampanjan. Muun muassa sosiaalisessa mediassa näkyvä kampanja muistuttaa, että ihmisten yhdenvertaisuuden eteneminen ei ole itsestään selvää, vaan päätöksentekoon tarvitaan yhdenvertaisuutta kannattavia ihmisiä. Huhtikuun eduskuntavaaleissa ehdolla olevien käsitykset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten oikeuksista vaihtelevat voimakkaasti. Kampanja muistuttaa myös äänestämisen tärkeydestä, sillä yksittäisen ehdokkaan läpimeno voi olla kiinni yhdestä äänestä.

"Älä äänestä homofobiaa eduskuntaan -kampanja on suunnattu kaikille äänestäjille", sanoo Sateenkaariyhteisöt ry:n puheenjohtaja Mikko Kivinen. "Kaikista puolueista löytyy kielteisiä asenteita seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä kohtaan, mutta useimmista puolueista myös myönteisiä. Ihmisoikeuksien toteutumista ja yhdenvertaisuutta kannattavien äänestäjien pitää tietää, mitä ehdokkaat ajattelevat näistä asioista. Ihmiset voivat olla muilta aatteiltaan erilaisia, mutta näiden arvojen pitäisi yhdistää. Valittujen kansanedustajien ja puolueiden mielipiteet ratkaisevat, edistääkö eduskunta ensi vaalikaudella ihmisoikeuksia", Kivinen toteaa.

"Sillä on suuresti väliä, kenelle me annamme äänemme", sanoo Setan puheenjohtaja Outi Hannula. "Kansanedustajat ovat aktiivisia keskustelijoita ja mielipidevaikuttajia. Tästä saimme muistutuksen viime kesän Helsinki Pride -kaasuiskujen jälkeen: osa poliitikoista tuomitsi iskut selkeästi, mutta muutamat pohtivat julkisuudessa, onko väkivaltainen isku ymmärrettävä provokaation tulos. Syksyllä debattia käytiin kirkosta ja homoudesta, etunenässä jälleen poliitikkoja. Ennakkoluulojen lietsominen saattaa olla yksi teema jopa joidenkin ehdokkaiden vaalikampanjoissa."

Kampanja esittelee kolme seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa parantavaa tavoitetta:

- Yksi yhteinen avioliittolaki sekä hetero- että samaa sukupuolta oleville pareille
- Lakien lisäksi tarvitaan tutkimustietoa ja vähemmistöjen hyvinvoinnin tukemista
- Ihmisoikeuksia loukkaavat kohdat on poistettava translaista

Kampanjan kotisivu on osoitteessa www.homofobia.fi/eduskuntavaalit. Kotisivulla esitellään kampanja ja sen tavoitteet tarkemmin. Sekä eduskuntavaaliehdokkaat että yhteisöt ja yksityiset kansalaiset voivat ilmoittautua kotisivulla kampanjan tukijoiksi ja yhdenvertaisuuden kannattajiksi. Ehdokkaat voivat jättää oman kannanottonsa kävijöiden luettavaksi.

Kotisivun lisäksi kampanjalla on sivu Facebookissa. Kampanjan Facebook-sivusta "tykkää" 25.2.2011 runsas 7 400 ihmistä.


Lisätiedot:
Mikko Kivinen, puheenjohtaja, Sateenkaariyhteisöt ry, p. 045 110 4501
Outi Hannula, puheenjohtaja, Seta ry, p. 050 337 5616


Sateenkaariyhteisöt ry edistää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten yhteisöllisyyttä, keskinäistä yhteydenpitoa ja tiedonvälitystä. Yhdistys ylläpitää seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille suunnattuja verkkopalveluita, kuten ranneliike.net- ja lepakkolaakso.net-sivustoja, sekä järjestää erilaisia yhdenvertaisuutta tukevia tilaisuuksia ja kampanjoita. Kansainvälisenä homofobian vastaisena päivänä 17. toukokuuta yhdistys järjestää vuosittain 1705-tapahtuman.

Seta ry on vuonna 1974 perustettu ihmisoikeus- ja sosiaalialan kansalaisjärjestö, jolla on 17 aktiivista jäsenjärjestöä ympäri maata. Setan tavoitteena on ihmisten yhdenvertaisuus riippumatta seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja sukupuolen ilmaisusta.

       Tukijat / Stödjarna
(jätä myös oma tuen ilmauksesi)
Ehdokkaat / KandidaterKampanjan taustalla:

Sateenkaariyhteisöt ry

Seta ry

Yhteistyössä:
Regngbågsankan rf

Taustaa

Seta / vaalisivu

»Setan vaalitavoitteet
»Taustatietoa avioliittolaista
»Taustatietoa hlbt-poliittisesta ohjelmasta

ranneliike.net / vaalisivu:twitter

 
© Sateenkaariyhteisöt ry 2006 - 2019 • Kaikki oikeudet pidätetään. All rights reserved.